מזג האוויר הסתווי הוא הזדמנות נהדרת לטיול בטבע ולפגוש את פריחת הגיאופטים – צמחי הפקעות, המגיחים מהאדמה ומבשרים לנו על שינויי מזג האוויר. אחרי החצב הגיע תורן של החלמונית והסתוונית, הפורחות לזמן קצר.

החלמונית הגדולה וסתווניות תשבץ, שני מיני גיאופיטים נדירים (צמחים בעלי בצל ופקעת), הם מהמרשימים שבפרחי ארצנו, למרות גודלם הקטן, הם זוהרים ביופיים: החלמונית בפריחה צהובה עזה הדומה לחלמון ומכאן השם וסתוונית התשבץ, מין נדיר של סתווניות, הצומח בישראל על תלי געש בודדים בגולן. צבעה ורוד עז ועל גבי עלי הכותרת שלה מצוירת דוגמת משבצות מכאן שמה. צבעי הצהוב והסגול על רקע האדמה החרבה של הקיץ וסלעי הבזלת הכהים, יוצרים אסתטיקה נהדרת ומרעננת.
יעל סלע ממליצה לטייל במרומי רכס בשנית בצפון הגולן, אחד מנקודות הפריחה המפורסמות של החלמונית, שם היא פורחת לצד הסתוונית. "אחד ממאפייני הפריחה של החלמונית הוא ההופעה ב'כתמים'", כלומר למרות נדירותן של החלמוניות, הפריחה מופיעה בנקודות מאוד מסוימות וקבועות, כך שחובבי הפריחה יודעים בדיוק היכן אפשר למצוא אותן".
המסלול מתחיל בתחילת מקטע מספר 5 של 'שביל הגולן' היורד אל הכפר הצ'רקסי הנטוש ג'ואיזה, זהו שביל הליכה היורד דרומה בין עצי אלון מצוי, אלון התולע ואלון התבור פזורים על הרכס. רכס בשנית, שהינו מה שמכונה בפי הגיאולוגים "חרוט לבה", עליו בנויים שמונה חרוטי אפר (הרי געש), הוא אחד המקומות היחידים בגולן בהם נשמר החורש הפתוח שכיסה את האזור בעבר ואחד המקומות הבודדים בהם צומחים שלושת האלונים יחד בטבע.
ממש סמוך לנקודת ההתחלה של המסלול, לאחר כמה עשרות מטרים, כבר ניתן להבחין בריכוזי פריחה של החלמונית ובפרחי סתוונית התשבץ. ביער האלונים יש פריחה עונתית נפלאה, כולל מינים נדירים, לצד מיודעותנו, סתוונית התשבץ והחלמונית הגדולה, תמצאו בסתיו גם את כרכום השבכה וכרכום גיירדו.