ברשות הכינרת פועלים עשרות מסבירנים ומסבירניות, מדובר בסטודנטים המתגוררים בסביבת הכינרת או כאלה הלומדים במכללת כנרת, העובדים במהלך עונת הרחצה בהסברה.
ברשות הכינרת ואיגוד ערים כינרת החליטו השנה להילחם בתופעת השארת הזבל בחופים בייחוד לאחר שבפסח- עם פתיחת עונת הרחצה אז הושארו בחופים ערימות אשפה. המהפך היה חד, התמונות מפסח לא חזרו למרות מספר שיא של נופשים בחופים- 2.2 מיליון איש, אחד מכל ארבעה ישראליים פקדו את חופי האיגוד במהלך עונת הרחצה האחרונה!.
ברשות הכינרת פועלים עשרות מסבירנים ומסבירניות, מדובר בסטודנטים המתגוררים בסביבת הכינרת או כאלה הלומדים במכללת כינרת, העובדים במהלך עונת הרחצה בהסברה. במהלך כל העונה עבדו בצוותי ההסברה יחד עם צוותי הניקיון בחופים.
צוותי ההסברה נבחרים בקפידה רבה על ידי מחלקת החינוך וההסברה ברשות הכינרת ברשותה של יעל סלע. לאחר שלבי סינון הם עוברים השתלמויות בנושא איכות הסביבה, ניקיון ותחומים נוספים. בחופים הם מצוידים בשקיות אשפה, חומרי הסברה בנושא איכות הסביבה וגם – צ'ופרים חינוכיים מדליקים אותם הם מחלקים לילדים בחופים ומדרבנים אותם להיות 'שגרירים' של שמירה על הניקיון.
כאמור, במהלך העונה התקיים מבצע שזכה לשם 'יצאת נקי יצאת חינם'. במסגרתו הנופשים התבקשו לאסוף 3 שקיות של אשפה – שקית בדלי סיגריות, שקית בקבוקי פלסטיק ושקית של אשפה כללית. כל נופש שהחזיר את שלושת השקיות מלאות נהנה מחנייה חינם בחוף. המבצע נחל הצלחה גדולה והתוצאה היתה חופים נקיים למרות כמות הנופשים.