"עין נון" שוכן בבקעת גינוסר, מזרחית למושבה מגדל. בחלקו המערבי משיק האתר לתוואי של שביל ישראל, שביל הבשורה ושביל אופניים צופה כינרת.
במקום נובע מעיין המזין שתי בריכות, טבעית ומלאכותית. סביב המעיין נבנתה בריכת הרמה בתקופה הרומית, לצורך הגבהת מפלס המים ומתחתיה הקימו התושבים בריכה מלאכותית אשר שמשה בעבר את חקלאי היישוב לצורכי השקיה. מהבריכות שצוינו, מי המעיין זורמים באפיק הטבעי של נחל נון, דרך מעביר מים עותומאני עתיק, מתחת לכביש 90 ועד להתחברות הנחל בכינרת.
המועצה המקומית מגדל גילתה את הפוטנציאל הגדול של הפנינה הנמצאת בשטחה וקידמה פרויקט להסדרה, שימור ופיתוח אתר המעיין, בשיתוף עם רשות ניקוז ונחלים כינרת. ביצוע הפרויקט היה במימון הקרן לשטחים פתוחים ומשרד התיירות.
בשנים עברו, אתר המעיין סבל מהזנחה טוטאלית – אי פינוי הזבל הרב שהשאירו המטיילים וחוסר תחזוקה בסיסית של ניקיון ופיתוח האתר. כיום, המקום נמצא בשלבים אחרונים של ביצוע השיקום והפיתוח. בין העבודות שבוצעו באתר נכללו גם גינון, נטיעות ושתילות מחודשות של עצים ועשבוניים אופייניים למקום, הוקמו שבילי טיילות סביב שטח המעיין ובסמוך לתוואי הזרימה של הנחל, עבודות עפר להקמת שטחי כינוס קהל עם הצללה, לרבות מדשאות, אזורי פיקניק ואמפי עם דשא הפונה אל במה הבנויה מאבני בולדר טבעיות מהאזור. כמו כן, בוצעו עבודות עפר ליצירת מורכבות מבנית של גדות הנחל, שיוצרת נישות אקולוגיות וגורמת למופע זרימה טבעי של נחל; ולבסוף הוקמו גדרות והוצבו שערים למניעת כניסת כלי רכב ועדרי עיזים לאזור המעיין.
הפרויקט המדובר צפוי להשפיע לטובה על כל אזור המעיין ואפיק הנחל, עד הכינרת. הפרויקט יגן על שטח ציבורי פתוח בעל חשיבות אקולוגית והיסטורית, הנמצא באיום ממשי מפיתוח עתידי במקטע החוף מגדל ובשטחים הסמוכים למעיין, המיועדים למלונאות ונופש. תרומתו של הפרויקט לרווחת ציבור המטיילים בכלל ולתושבי האזור והסביבה בפרט משמעותי מאוד. הפרויקט יאפשר תיירות וטיילות בשטחים פתוחים ובחיק הטבע.
אחד החסרונות הבולטים בקידום ובביצוע של פרויקטים סביבתיים הנמצאים בשטחים פתוחים הוא לקיחת אחריות על התחזוקה, לאחר סיום הפרויקט. "פשוט וקל" לבצע ולהקים אתר יפיפה שישרת את ציבור המטיילים ואת ענף התיירות, אך בהיעדר "בעל בית" על המקום, מהר מאוד ההזנחה משתלטת, ולצערנו פרויקטים רבים ויפים נשארים מוזנחים מאחור. כפי שנאמר על ידי אבא ניב, אחד מגדולי מהנדסי המים והניקוז באזורינו: "סוף מעשה, בתחזוקה תחילה" – יש לדאוג עוד בראשית הפרויקט ליום שאחרי, כלומר לתחזוקה שוטפת של המקום המשוקם.
לשמחת כל השותפים, הפעם המצב שונה! המועצה המקומית מגדל בראשותו של ראש המועצה נתנאל אלפסי, מבינה את גודל האחריות ולקחה על עצמה את תפעול ותחזוקת אתר המעיין, גם אם לצורך כך יש לאתר משאבים תקציביים ושותפים טובים לדרך.
״זהו פרויקט בעל חשיבות רבה, אחת מתוכניות הדגל של המועצה, בה השקענו עד הפרט הקטן. הפרויקט מאוד משמעותי לתושבי המועצה והסביבה ולכן מותאם קודם כל לצרכיהם, ויחד עם זאת הוא משמעותי ותורם לכל ציבור המטיילים. ללא שיתוף הפעולה עם רשות ניקוז כינרת והשותפים האחרים, לא היה יוצא לפועל הפרויקט הזה. אני מודה למנכ״ל רשות הניקוז, למהנדס הרשות ולכל השותפים בהקמת אתר תיירותי ייחודי, שישמש את הציבור הרחב״, אמר אלפסי.