לקראת החורף, כבר החלו ברשות הכינרת להיערך, כשמפלס הכינרת עומד על 213.525- שהם 52.5 סנטימטרים מתחת לקו האדום התחתון כשכולם מקווים לחורף עתיר משקעים.
צוותי הפיקוח וניהול החופים של איגוד ערים כינרת ורשות הכינרת, עומלים בימים האחרונים על ביצוע גיזום בעצים בחופי הכינרת, כהכנה לחורף, בתקווה למשקעים רבים שיעלו באופן ניכר את מפלס הכינרת.
לצורך עבודות הגיזום, מוספרו, סומנו וצולמו כל העצים בחופי איגוד ערים כינרת ונבדקו על ידי אגרונום, אשר שלח דו"ח מפורט על כל עץ והטיפול הנחוץ לו, גיזום ענפים מסוכנים, "הרמת נוף", וכמובן גיזום מאסיבי של עצים המסכנים את בטיחות הנופשים, המתרחצים והעובדים בחופים.
על מנת לאפשר את ביצוע העבודות ולהבטיח את שלומם של הנופשים, נסגרו ויסגרו במהלך השבועות הקרובים חופים בהם התבצעו עבודות, בכדי לא לסכן את הנופשים והרוחצים הופנו לחופים הסמוכים.
גם באגף ההנדסה והניקוז, נערכים בימים אלו בעבודות קדחתניות לחודשי החורף. מלבד פעולות לניקוי תעלות, ניקוז לאורך אפיקי המים ופינוי מכשולים בנחלי הגליל והגולן, מתבצעות גם עבודות 'שימור קרקע' ברחבי הגליל, הגולן ועמק הירדן, במטרה למנוע סחף של קרקע מהשדות החקלאיים לתוך מערכות הניקוז האזוריות ולטפח את טיב הקרקע שנשחקה בשל העבודות האינטנסיביות השוטפות בשטחים החקלאיים ובכך לדאוג שתנובת השדה לא תיפגע.
במסגרת העבודות מותקנים, בין היתר, גם מעבירי מים, מתבצעת חפירה ודיפון בולדרים לתעלות הניקוז, מוסדרים שיפועי הקרקע למניעת הצטברות נגר עילי, מותקן מעבר אירי (יציקת בטון המשמשת למעבר כלי רכב ולזרימת נגר עילי(. כמו כן מוסדרות תעלות ניקוז אזוריות, מותקנים מעבירי מים, גבשושיות דרך לסילוק ולפיזור הנגר העילי.
אושרי ילוז, מהנדס באגף ניקוז של רשות הכינרת אומר: "בנוסף לעבודות ההכנה המוקפדות בחופים ובנחלים, משקיעה רשות הכינרתמשאבים רבים בניקיון הסחף, המגיע מהשדות החקלאיים וחודר למערכות הניקוז האזוריות ולכן פעולת 'שימור קרקע' הינה אחת הדרכים למנוע עד כמה שניתן סחף מסוג זה , בעיקר בימי החורף. בפועל, החקלאי נהנה מקרקע מניבה ואנו מצמצמים את היקף עבודות התחזוקה של ערוצי הניקוז".