קבוצה של 20 נשים נפגשות פעם בחודש ליד מקורות מים באזור, מכירות זו את זו ולומדות יחד מלאכה. "יש נשים בנות 50 ו־60 מוואדי חמאם שמעולם לא היו בחוקוק ונשים מגינוסר שמעולם לא ביקרו בבית בוואדי חמאם. המטרה שלנו היא שהנשים ישמשו כגשר אל הקהילות"
פרויקט חיבורים מיוחד לנשים יהודיות וערביות קם לאחרונה בצפון מערב הכנרת. בפרויקט, ביוזמת רשות ניקוז ונחלים כנרת, ובשיתוף מועצת אל בטוף וקורס 'מלאכת ידיים', הן נפגשות אחת לחודש, מכירות זו את זו, מתחברות ולומדות יחד מלאכה, יוצרות רשת של קשרים באזור בו כולן חיות ומגדלות משפחות.
"אנחנו כולנו שכנות בוואדי חמאם, מגדל, טבריה, חוקוק וגינוסר ואנחנו לא מכירות, אנחנו נפגשות בסופר אצל דבאח ובקופת חולים ועכשיו אנחנו מכירות ומדברות", אומרת אינסאף אבו־עיד, תושבת ואדי חמאם ואחת המשתתפות במיזם.
היוזמה לפרויקט החלה לפני מספר חודשים בחיבור בין מאיה שרגא־איילי, תושבת יבנאל – מתמחה במלאכות קדומות, מטפלת באמנות, מדריכת טיולים וטבע, מנחת קבוצות ומדריכת הורים – לבין רשות ניקוז ונחלים כנרת, כאשר שרגא־איילי מנחה את המפגשים יחד עם סוכיינה פרחאת, מדריכת טיולים מטעם רשות ניקוז ונחלים כנרת. "היה לנו מאוד חשוב שהקבוצה תונחה יחד. את כל ההנחיה אנחנו עושות גם בעברית וגם בערבית", אומרת שרגא־איילי. "כך הנשים חשופות יותר לשפה האחת של השנייה ולומדות ומתפתחות. וגם מאוד חשוב לנו שכולן יבינו וירגישו בבית".
הקבוצה מורכבת מ־20 נשים יהודיות וערביות, תושבות יישובי צפון מערב הכנרת: מוואדי חמאם, גינוסר, חוקוק ומגדל. המפגשים נערכים אחת לחודש, כל מפגש ליד מקור מים אחר. המפגש הראשון נערך בנחל ארבל בוואדי חמאם והחיבור בין הנשים היה מיידי.
"יש הרבה נשים יהודיות שלא הכירו בכלל את המקום הזה", מספרת אינסאף אבו־עיד, "ואז הנשים של ואדי חמאם סיפרו להן איך כשהיו קטנות היו ממלאות מים מהמעיין. יש אחת שהיא שותפה איתי בקבוצה האחרונה שגרה בבית ליד נחל ארבל. בית הספר היה שם בסמוך והיא הראתה למשתתפות תמונות ואנחנו שיתפנו בקבוצה את התמונות שממחישות את הנוסטלגיה למקום וזה היה מאוד מרגש".