היישוב ריחאניה ממוקם בשטחה של המועצה האזורית מרום הגליל ונמצא בסמיכות ליישובים עלמה, כרם בן זמרה ודלתון. היישוב נוסד בשנת 1873, אך רק בשנת 1880 הגיעו אליו משפחות צ'רקסיות משבט אבזאח מצפון הקווקז. התיישבותו של שבט האבזאח מלווה באגדה על שלושה פרשים שיצאו לחפש מקום התיישבות שיתאים להם. הפרשים הגיעו לאזור והתרשמו מן הקרקע ומבריכת המים והמעיין שמצאו בקרבת המקום והחליטו להתיישב שם לאחר שקיבלו את ברכת השלטונות. הכפר נבנה בצורה מלבנית, מוקפת חומה ושערים שננעלו בלילה ומקור השם בצמחי ההדס (ריחן בערבית), שצמחו ליד הבאר הנמצאת במקום.
בחלקו הצפון-מערבי של היישוב קיימת "בריכת חורף", בשטח המשתרע על כשבעה וחצי דונמים. בבריכה ובסביבתה קיים מגוון ביולוגי עשיר של צומח ובעלי חיים. המים בבריכה צלולים וגדלים בתוכה צמחי מים רבים כמו נורית המים ובצעוני מצוי. חלק מהמים בבריכה – מקורם ממעיין שופע כל ימות השנה, הנמצא בצדה המזרחי של הבריכה. בסקרים שנערכו במשך השנים, נמצאו בבריכה ארבעה מינים של דו חיים הנמצאים בסכנת הכחדה: סלמנדרה מצויה, חפרית מצויה, טריטון הפסים וקרפדה ירוקה.
על פי תוכנית המתאר של היישוב ריחאניה, בריכת החורף וסביבתה יישמרו ויאסר כל פיתוח העלול לפגוע בתפקודה כמערכת ביולוגית אקולוגית וכשלולית חורף. תוכניות הפיתוח של היישוב בקרבת הבריכה יהיו בעלי אופי תואם את אלה של הבריכה, לדוגמה, תוכנית הפיתוח של השכונה הסמוכה לבריכה, כוללת בתוכה פיתוח משמר אשר מסדיר את הממשק של דיירי השכונה אל הבריכה ללא כל פגיעה בה. הדבר יתאפשר באמצעות הקמה של גידור אסטטי, בטיחותי ואקולוגי.
כיום, כאשר נושאים אלא אינם מוסדרים, לעיתים נפגעת הבריכה וסביבתה בשל השלכת פסולת או רמיסה לא מבוקרת של הצומח והחי הייחודיים בבריכה. על מנת לשמר את ערכי הטבע הרבים בבריכה ולאפשר לתושבי הכפר והסביבה ליהנות מיופייה, הוכנה תוכנית פיתוח ושימור של בריכת החורף בשיתוף פעולה עם המועצה האזורית מרום הגליל, הקרן לשטחים פתוחים, רשות הטבע והגנים ורשות ניקוז כינרת, הכוללת הקמת "שביל צף" בצידה המזרחי עם מדרך עץ, פינות ישיבה ותוכנית נוף של שתילות ונטיעות לאורכה של הבריכה.
רשות ניקוז כינרת החלה את עבודת הפיתוח והשיקום בבריכת החורף בחודש אוקטובר והיא עתידה להסתיים בסוף שנת 2020.