רשות הכינרת מובילה פעילות לשמירה על נחלים, מעיינות ומגוון בתי גידול לחים עם קהילות סביב אתרים רבים ברחבי אגן הניקוז של הכינרת.
הפעילות הקהילתית מגוונת ומשתנה ממקום למקום ומקהילה לקהילה בהתאם לאופי הקהילה, אופי המקום, הצרכים המשתנים של השטח, ועוד.
הפעילות הקהילתית מלווה פעמים רבות בשיתופי פעולה רחבים עם גופים נוספים באיזור, ולעיתים מונהגת על ידי קומץ מתנדבים מעורבים ומגוייסים לנושא.
רשימת הקהילות משתנה משנה לשנה ותלויה בכוחות הפועלים בשטח, רמת המוטיבציה, נושאים "בוערים", פרוייקטי שיקום פעילים, עומסי תיירות ונופשים, קרבה למקור המים ועוד.
חלק מהקהילות גובשו באופן יזום על ידי רשות הכינרת כחלק מפעילות שיקום, או לנוכח צמידות הקהילה לאתר רגיש. אך רבות מן הקהילות התגבשו באופן עצמאי ופנו לרשות הכינרת מתוך רצון להיות מעורבים ולקבל תמיכה מקצועית בפעילותם.
רשות הכינרת רואה חשיבות רבה במעורבות קהילתית כזו ומשתדלת לתמוך בכל קהילה הפונה אליה באופנים רבים – מהנחייה מקצועית, ליווי, מתן כלים, משאבים שונים וגם תקציבים לצרכים שונים בהתאם לתכנית עבודה משותפת שנבנית עם הקהילה.
"קהילה" יכולה להיות כל קבוצת אנשים, אשר מתאגדת במטרה לקיים פעילות לשמירה על אתר מסויים הכולל בית גידול לח. יש לנו קבוצות של פעילים מגילאים שונים, מגזרים שונים ומרקמים אנושיים מגוונים.
אופי הפעילות הקהילתית משתנה ונבנה יחד עם הקהילה ויכול לכלול כיוונים רבים בו זמנית או להתמקד בכיוון עשייה מסויים. הקבוצות השונות עוסקות בנושאים של תחזוקת האתר, נקיונו, קשר עם הרשויות לצורך פינוי אשפה ואכיפה באתר, הסברה לנופשים ומטיילים, שילוט, יצירת פינות ישיבה או הכשרת שביל למטיילים, בירוא מינים פולשים או מתפרצים, שתילות מיני צומח בר מקומי, פעילות ישובית לקירוב והעלאת מודעות, ועוד נושאים רבים.
קהילות המעוניינות לייצר תכנית פעילות עם רשות הכינרת סביב בית גידול לח בקרבתן מוזמנות לפנות אלינו למייל [email protected]